Bengtssons Smide – En del av Blixtljuskoncernen

Bengtssons Smide – Smidesbolaget med bred kompetens och en stark kultur!

Med över hundra års erfarenhet av branschen är Bengtssons Smide det äldsta bolaget i Blixtljuskoncernen. Bolaget är mån om att bevara kulturen inom familjeföretaget, samtidigt som det ställs höga krav på att hänga med i dagens utveckling.

runt-smide-i-blatt-sken

Bengtssons Smide som 1898 titulerade sig som en gårdssmed har idag utvecklats till ett smidesbolag. Tidigare fokuserade de på att laga det som gick sönder på gårdar, men nu finns en bredare kompetens. Idag hjälper bolaget till med allt från plåtdetaljer till stora byggdelar och mycket däremellan.

Idag hjälper bolaget till med allt från materialförsäljning till privatpersoner och inredningssmide i restauranger till räcken och konstverk i offentliga miljöer. På senare tid har bolaget fokuserat på tillverkning i cortenstål och har även färdiga remsor till försäljning. Det rostade stålet kan utformas i den bredd som önskas och går att använda i bland annat trädgården. 

Till det mer detaljfokuserade arbetet har Bengtssons Smide skärmaskinen som gör det möjligt att rita upp mindre element som sedan skärs ut med hjälp av maskinen. Den tillsammans med materialförsäljning och inriktning på detaljarbete gör att Bengtssons Smide är unika inom koncernen, som de blev en del av 2019. Bolaget är ett perfekt komplement till de resterande bolagen som är mer inriktade på grövre smide.

Majoriteten av deras anställda är kvar sedan innan flytten och tillsammans med de nya medarbetarna och koncernen känner de stor respekt gentemot grundarna och ägarna däremellan. Att värna om kundrelationer och att alltid leverera en hög kvalitet är den kultur som finns inom bolaget. En kultur som de med stolthet vill bevara och samtidigt driva bolaget framåt.