Libro Stålteknik – En del av Blixtljuskoncernen

Med gemenskap och inkludering i fokus!

Christian Granlund har alltid arbetat i stålbranschen förutom när han hade ett avbrott för studier inom ekonomi. Han är sedan 10 år tillbaka VD på Libro Stålteknik. Med nya lokaler och en butik vill han modernisera yrket och fortsätta fokusera på gemenskapen som finns inom bolaget.

smide-i-blatt-sken

Libro Stålteknik grundades 1952 och gick då under namnet Libro mekaniska verkstäder där de bland annat skapade betongformar. Idag fokuserar bolaget på tillverkning och montering av stålkonstruktioner i alla olika format och dimensioner. 

Christian, som ursprungligen kommer från Uppsala, startade sin karriär som smed och har sedan utbildat sig inom både ekonomi och byggteknik. Efter några år som arbetsledare i Norge var det dags för Christian att komma tillbaka, då som projektledare på Blixtljuskoncernen för att slutligen bli VD på Libro Stålteknik. 

Libro Stålteknik vill att kunden ska se dem som ett tryggt och självklart val genom att alltid hålla det de lovar, men samtidigt hylla andra i deras omgivning. Det gör de genom att bland annat stötta föreningslivet där de är stolta sponsorer till Almtuna, Storvreta och Sirius. Kunderna är viktiga för dem och de tror att trivsel på jobbet är grundläggande för ett bra slutresultat. 

På Libro Stålteknik tror de på en inkluderande miljö och att det frambringar kreativiteten i bolaget. De har exempelvis måndagsmöte varje vecka och grillning varannan fredag med deras medarbetare för att skapa en trygg atmosfär där alla får chansen att komma till tals.

 

Det går inte att göra allt på egen hand. Alla måste vara med på tåget och sträva efter samma resultat.

Christian Granlund, Libro Stålteknik.

Att hela tiden ligga steget före är viktigt för bolaget eftersom det dels minimerar riskerna för leveransförseningar, men även för att ge ett professionellt intryck till kunderna. Att de dessutom använder sig av modelleringsprogrammet Tekla gör att de kan effektivisera arbetet ytterligare. Maskinparken med skärmaskin och kantpress är alla kopplade till Tekla och programmet är specifikt riktat till stål- och betongindustrin inom bygg, samt modellerar i 3D. Tack vare Tekla får de mer tid i verkstan och risken för att något ska bli fel minimeras.

Bolaget har nyligen bytt lokaler och har samtidigt slagit upp portarna till en butik. Här erbjuder Libro Stålteknik mycket inom markmiljö, men även produkter som bord, planteringslådor i stål, cortén och räcken med avskärmningar.

I vår bransch behöver det inte alltid vara tungt och lerigt och vi vill istället erbjuda ett modernt intryck av yrket.

Christian.

De har en stor kapacitet där möjligheterna är oändliga. Deras laguppställning och gemenskap kommer leda dem mot en positiv framtid, både som företag och för deras kunder.