ML Smide – En del av Blixtljusetkoncernen

Vi vill få med den yngre generationen till vår kreativa bransch!

Jimmy Blixt, VD på bolaget, väljer att komma tillbaka till ML Smide, där han för länge sen startade sin karriär inom smide. Han vill driva bolaget framåt och vill bland annat introducera den yngre generationen till det kreativa smidesyrket.

stal-i-blatt-sken

ML Smide har verkat inom smidesbranschen i snart 40 år, varav 15 år i Blixtljuskoncernen. Det var det första bolaget som förvärvades och gjorde att koncernen bildades, från ett bolag till flera.

Jimmy började som smed därefter blev han verkstadschef på ML Smide. Han testade att arbeta på ett annat bolag men efter några år kände Jimmy att han ville komma tillbaka och då som VD för att driva bolaget framåt.

Vi är ett riktigt bra team som har ett öppet klimat med rak kommunikation vilket är viktigt för att ett bolag ska fungera.

Jimmy Blixt, ML Smide.

Smidesyrket är en bransch som öppnar upp för kreativitet och det är olika arbetsuppgifter varje dag. Det kan vara allt från att arbeta mot stora byggbolag med ombyggnationer och nyproduktion av bland annat fastigheter till att bygga trappor och räcken. Det ställer därför höga krav på att vara lösningsorienterad, vilket bolaget prioriterar högt.

ML Smide ser det som en stor möjlighet att vara en del av en koncern, då det finns möjlighet att ta hjälp av flera bolag inom samma bransch. Vi arbetar bland annat nära Bengtssons Smide då vi kan använda oss av varandras olika kompetenser.

 

Bengtssons Smide är experter på finsmide medan vår expertis är grövre smide, det gör att vi kompletterar varandra riktigt bra!

Jimmy

För Jimmy är det viktigt att den yngre generationen öppnar upp ögonen för smidesyrket, för att med färre utbildningar inom området och IT-genombrottet har det blivit svårt att introducera de unga till smidesbranschen.ML Smide vill få upp statusen på smidesyrket igen och förmedla kreativiteten i branschen och för att kunna göra det behövs det en kombination av de erfarna smederna och de unga hungriga. 

ML Smide har i dagsläget många projekt på gång och planerar att anställa både smeder och administrativ personal för att driva bolaget framåt.