Smidesbyggarna – En del av Blixtljusetkoncernen

Smidesbyggarna - Allkonstnärer med målet att bli störst i Stockholm!

Pälle Isberg startade sin karriär som praktikant hos Smidesbyggarna som sen gick över till en tjänst som kalkylator/projektledare. När före detta VD:n gick i pension var det Pälle som fick ta över den rollen. Från start har Smidesbyggarna varit det serviceinriktade bolaget som till och med har hjälpt en kund att plantera blommor.

smide-i-blatt-sken

Smidesbyggarna grundades 1981 och är grundbolaget i Blixtljuskoncernen. Ungefär 20 år senare fick bolaget årets Gasell och förvärvade det första systerbolaget. Idag har de 32 anställda och ytterligare 5 systerbolag.

Service och kvalitet är ord som bolaget står för och har alltid varit deras styrka. Smidesbyggarna säger aldrig nej till ett uppdrag och vill alltid hjälpa till oavsett vilken fråga som dyker upp. Inför EM 1992 på Råsunda gjorde de allt möjligt och fick till och med frågan om att plantera blommor, som de självklart hjälpte till med för att underlätta arbetet för alla inom projektet. 

Arbetsuppgifterna är varierande eftersom det görs både stora och mindre uppdrag. Framförallt de mindre uppdragen kan innehålla nästan vad som helst och det ställer höga krav på en bred kompetens.

Våra anställda har olika erfarenheter och vi ser alltid till att ha rätt person på rätt plats för att uppnå det bästa resultatet.

Pälle Isberg, Smidesbyggarna.

”Det fixar smeden”- attityden är välkänt på byggena och har funnits länge i branschen. Smeden ska kunna lösa det mesta, som att gjuta, svetsa och ta sig fram själv. Det finns många allkonstnärer inom smidesyrket och det bidrar till att det går att hjälpa till med allt möjligt.

Bolagets fokus på en hög kvalitet blir allt viktigare som smed. Genom certifieringar, som innebär olika kontroller för att säkra upp arbetet har Smidesbyggarna blivit mer kvalitetsmedvetna. Alla anställda har gått kurser vilket gör att många oseriösa aktörer försvunnit från marknaden.

Att personalen är certifierade blir även viktigt eftersom de anställda får vara med och driva arbetet från start till mål och då är noggrannhet och såklart service grunden till allt.

 

Vi arbetar som ett team och det spelar ingen roll vad jag gör på min position om mina medarbetare inte är med på tåget.

Pälle

För Smidesbyggarna är det viktigt att hela tiden sträva framåt och vilja utvecklas. Bolaget är stolta över vad de åstadkommit men är noga med att ha tydliga mål. Målet är att bli störst i Stockholm!